Recenzija nosiljke LocoLobo© Sling, model CELTIC™

LocoLobo Sling je proizvod hrvatske kompanije LocoLobo. Imala sam prilike da isprobam njihovu nosiljku LocoLobo Click&Go sa starijim detetom. Beba M se prvog leta svog života nosila u ring slingu od lana, a naše utiske čitajte u ovom tekstu.
Pun naziv marame: LocoLobo Sling Celtic
Sastav: 100% lan
Veličina: 1,9 m
Širina: 68 cm
Gustina tkanja: nepoznata

o LocoLobo kompaniji uopšteno

Ova kompanija posebno se ponosi (s pravom, dodaću) svojim sertifikatima: ISO 9001:2008 – standard visokog kvaliteta proizvoda i usluga; ISO 15797 za kvalitet pri industrijskom pranju i kvalitet pri završnoj obradi; OEKO-TEX®Standard 100 – standard o ekološkoj prihvatljivosti sirovine, procesa proizvodnje i gotovog proizvoda, te neškodljivosti za zdravlje ljudi; sertifikat Eco flower kao proizvođač tkanine u Evropi čije je celokupno delovanje u potpunosti u skladu sa svim ekološkim zahtevima, kao i brojni drugi.

LocoLobo slogan „Nositi težinu svog deteta puno je lakše nego nositi težinu njegovih suza“© mogao bi biti slogan čitave bebonoseće industrije.

LocoLobo Sling ima i garanciju od 5 godina, a pod garancijom su šav na tekstilu kod prstenova, kao i sami prstenovi. Ovo znači da ako dođe do oštećenja šava i/ili prstenova ring sling možete zameniti. Napomena proizvođača je i da oštećenja uzrokovana nesmotrenim rukovanjem nosiljke, slučajnim cepanjem materijala, habanjem materijala neadekvatnim održavanjem, rupe od moljaca i sl. ne ulaze u garanciju.

Da li je LocoLobo Sling udoban?

Svao ko se iole razume u tkane marame kada čuje lan pomisliće uvek prvo na krutu maramu kojoj je potrebno dosta ljubavi da bi se razradila, odnosno slomila. Međutim, LocoLobo Sling je dovoljno samo jednom oprati nakon kupovine i spremna je za korišćenje i sa najmanjim bebama. Ne morate je čak ni peglati, ako vam ne smeta izgužvana marama.
“Rame” – deo ring slinga koji ide preko vašeg ramena je gathered, odnosno nabrano, i udobno nosi težinu bebe. Za ovaj ring sling nije bitno da li više volite da nosite dete na levoj ili desnoj strani, udoban je na obe.

Majka Priroda kaže da imam rogove :) a zeleni Celtic se odlično uklopio u prirodu.

Kako se LocoLobo Sling ponaša pri vezivanju?

Podešavanje ring slinga zahteva nešto malo uhodavanja, ali jednom kad se naučite dobijate najboljeg pomoćnika za ceo period nošenja.
LocoLobo laneni sling je tanak i prozračan, provlačenje kroz prstenove je jednostavno. Ako poštujete smer pravilnog zatezanja ring slinga (u smeru ka vašem drugom ramenu, a ne ka vašim nogama), ni zatezanje vam neće praviti problem.
Ako vam smeta izgužvano, onda se nećete dobro slagati sa ovom maramom. Materijal je, kao što rekoh, tanak pa se poprilično gužva, što možete videti i na fotografiji ispod. Da li je ovo plus ili minus zavisi samo od vas :) meni takve stvari generalno ne smetaju.

Za tople sunčane večeri i šetnju kroz prirodu lan vam je sigurno najbolji materijal, a za radoznale bebe ring sling je uvek dobar izbor.

Kome je LocoLobo Sling namenjen?

Glede starosti bebe, u LocoLobo lanenom ring slingu možete nositi novorođenče od momenta njegovog rođenja. U ring slingu se u teoriji mogu nositi i prevremeno rođene bebe. Međutim, ukoliko nemate prehodnog iskustva sa ring slingovima, zbog specifičnosti potreba nedonoščadi preporučujem da zatražite pomoć neke od iskusnih savetnica za nošenje.

Udoban je i za starije bebe, pa i (umorne :) šetače. Procenjujem efektivnu udobnost na do 10 kg, jer ipak je sva težina deteta na jednom ramenu. Za dulje šetnje birajte nešto što raspoređuje težinu na oba vaša ramena.

Ring slingove uopšteno jednako vole mame i tate, stričevi, bake, mršavi i debeli, visoki i niski. LocoLobo laneni sling je dužine 1,9m što je svakoj prosečnoj osobi sasvim dovoljno. Ukoliko imate posebne zahteve glede dužine, preporučujem da se obratite direktno proizvođaču.

Ako vam se ne dopadaju prstenovi, ili ne volite da vam se krak marame mota oko nogu, možete ga i ovako sakriti :)

Ukupan utisak

LocoLobo laneni ring sling je za nas bio zaista spas tokom vrelih letnjih dana. Lan odlično upija vlagu, tako da će vam pomoći pri letnjem znojenju. Zimi je manje-više svejedno koji materijal imate kada je u pitanju ring sling.

Imajte na umu da je lan takav materijal da pri tkanju mora imati male nepravilnosti. One ni na koji način ne utiču na sigurnost u nošenju. Stvar je samo u vizuelnom utisku: nije pohaban, takav je i kad je nov.

Najlepše se spava ušuškano na rame :)

*Nosiljku testirala i recenziju napisala Sandra Simonović, savetnica za nošenje beba i dece (Die Trageschule). Tekst i fotografije preuzeti sa stranice Nosi me s ljubavlju

Podeli ove savete sa prijateljima:

Poveži se sa nama